De ambachtslieden welke zijn aangesloten bij Zuiderzeeambachten zijn in alle gevallen echte ambachtslieden die veel over het vak kunnen vertellen en in staat zijn het op de juiste wijze te demonstreren. Zij hebben allen het vak uitgeoefend of doen dit in sommige gevallen nog steeds.

Uit oogpunt van onze museale achtergrond van het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen kunnen wij ons niet permitteren met minder kwaliteit genoegen te nemen.

Zo zult U bij ons dan ook geen in blauw geruite kiel en rode zakdoek om de nek zich zelf noemende ambachtslieden tegenkomen die, na inkoop van een kraam vol artikelen, statisch achter de kraam zitten en uitsluitend ingekochte artikelen verkopen.

Ook kunt U als opdrachtgever er met zekerheid van uitgaan dat de door U ingehuurde oude ambachten ook daadwerkelijk de demonstraties zullen verzorgen. In toenemende mate gebeurd het dat verhuurders van zogenaamde oude ambachten hun gemaakte afspraken slecht of in het geheel niet nakomen.

Onze ambachtslieden mogen uitsluitend die artikelen verkopen die door de ambachtsman zelf zijn gemaakt.

Hierdoor proberen wij het echte oude ambacht in stand te houden zonder afbreuk te doen aan de originaliteit.

Zuiderzeeambachten levert uitsluitend originele en vakbekwame ambachtslieden.

Zuiderzeeambachten heet u welkom


Ook voor de Kids

Nu is het mogelijk onze nieuwe activiteit “klompjes verven” voor uw evenement in te huren. Individueel of in combinatie met inhuur van onze andere oude ambachten is het zeer aantrekkelijk deze nieuwe activiteit toe te voegen en daarmee de kwaliteit van uw evenement te verhogen.

Gezellig samen tijdens een evenement Vincent van Gogh in je zelf ontdekken.

Dit op een ontspannen manier, waarbij iedereen een mooie creatie kan maken.

Of u nu een uitgebreid sierlijk tafereel op uw klomp maakt of een leuke koe, alles kan en alles is goed.

Je krijgt uitleg over hoe u het beste aan de slag kan gaan en er worden tips gegeven over de mogelijkheden van de klomp. Je kunt zelf bedenken wat je op de klomp wilt schilderen en hoe je de klomp wilt gebruiken.


Demonstraties oude ambachten


De demonstraties van onze ambachten vindt plaats in een door de organisatie te leveren marktkraam met een lengte van 4 meter. De kraam wordt opgemaakt met materiaal zoals dat tijdens de Zuiderzeeperiode in gebruik was.


Voor sommige Oude ambachten zal naast of achter de kraam een ruimte aanwezig moeten zijn voor een aanhangwagentje gevuld met decoratie voorwerpen.


Wij kunnen onze demonstraties uitsluitend geven op verharde ondergrond dus niet op een grasveld.


U als organisator heeft de mogelijkheid te kiezen voor het ambacht nettenbreien, zeil maken of een combinatie daarvan.


In alle gevallen zullen wij onze handgemaakte historische modellen van vissersschepen tentoonstellen waardoor U altijd een compleet pakket aan oude ambachten geleverd krijgt.


Veelal laten onze opdrachtgevers de keuze over aan de ambachtsman welke zijn activiteiten zal afstemmen op het publiek.

Ook zal het historisch video materiaal uit ons archief aan het publiek getoond worden. Dit archief bevat veel oude video beelden en afbeeldingen van de visserij en het leven in en rondom de Zuiderzeeplaatsen van vroegere tijden. Hiervoor is het uiteraard noodzakelijk dat wij de beschikking krijgen van een stroom aansluiting. Uit de vele reacties van het publiek blijkt dat vertoning van deze historische beelden ten zeerste op prijs wordt gesteld.

In te huren Oude ambachten

Home

Over ons

Contact

historische scheepsmodellen/

historische video beelden


Publiekstrekker van onze activiteiten

Om ook de kinderen welke uw evenement bezoeken te kunnen vermaken maar ook spelenderwijs de artistieke mogelijkheden te laten presenteren hebben wij nu ook de activiteit “klompjes schilderen” voor u beschikbaar.

De kinderen ervaren dit als een zeer leuke bezigheid waarbij zij hun fantasieën de vrije loop kunnen laten.

Na inhuur van deze activiteit en tegen vergoeding van de materiaalkosten zijn zij langdurig bezig met het ontdekken van hun creativiteit.


Gaat U een evenement organiseren waarbij ook  demonstraties van Oude ambachten aanwezig zullen zijn en heeft U nog nooit kennis gemaakt met onze Oude ambachten, dan hebben wij een aanbod voor U.


Alle organisaties welke voornemens zijn Oude ambachten in te huren bieden wij een aantrekkelijke korting aan bij het inhuren van 6 of meer Oude ambachten voor uw evenement.

Vraag gerust, geheel vrijblijvend, een offerte aan en U zult ontdekken dat wij staan voor degelijke echte en vakbekwame Oude ambachten.


Als uw evenement op een doordeweekse dag plaatsvindt dan geldt bij inhuur van 4 of meer Oude ambachten een forse sponsorkorting per ambacht.


Onze doelstelling is de instandhouding van de echte Oude ambachten en niet de verkoop van allerlei producten.
Kortingsregeling

Op verzoek van de organisatie van Sail 2020 Amsterdam zullen wij tijdens dit grote evenement aanwezig zijn met onze demonstraties Oude ambachten.

Het thema van dit evenement is “Zuiderzee belevenis” en past dus naadloos aan op onze doelstelling.

Het evenement vindt plaats van 12 t/m 17 augustus 2020

ZUIDERZEEAMBACHTEN ENKHUIZEN

Website: www.zuiderzeeambachten.nl


E-mail: zuiderzeeambachten@quicknet.nl


Telefoon: 0620345158


Kvk nummer: 53058291

BTW nummer: NL001151067B70

Zuiderzeeambachten

Demonstraties Oude ambachten

Geen heden zonder verleden